De ingrediënten van de meest bekende havermelk zijn: haver, water, koolzaadolie, calciumcarbonaat, calciumfosfaten, gejodeerd zout, vitaminen (D2, riboflavine, B12).🧐
.
Geen toegevoegde suikers. Alleen, als je de verpakking omdraait, dan zie je dat er 4,1 g suiker per 100 ml inzit! 😱Hoe kan dit!?🤪
.
Dat komt door het productieproces. De haver wordt vergist, waarbij van nature suikers gevormd worden. Vandaar dat de havermelk uit de supermarkt veel zoeter smaakt dan zelfgemaakte havermelk.🤫
.
Is dit erg? Nee.
Een reden om de havermelk te laten staan? Nee.😶
Ten eerste bevat cola ongeveer 3,5 keer meer suiker.
Ten tweede, meestal neem je de havermelk in combinatie met een maaltijd waarin voedingsstoffen zitten die de bloedsuiker reguleren of je neemt er zo weinig van (in de koffie) dat de hoeveelheid suikers te verwaarlozen is.😜
Ten derde, de genoemde havermelk is een uitstekende bron van (potentieel) kritische voedingsstoffen voor veganisten.😏
.
Enig nadeel van havermelk?
Het bevat niet veel eiwit! 🙃
.
En hoe zit dat met koolzaadolie? Is dat nu slecht?
Dit lees je in de volgende post.😛
.
Was jij er er bewust van dat havermelk suikers bevat?😉
.
Be healthy, be wealthy🌱
.
Liefs, Viënne♥️💪🏻🌞
.
Commentaires